mad

Lever vi lidt for meget efter, hvad der er i vores mad?

Lever vi lidt for meget efter, hvad der er i vores mad?

Tiden har forandret sig gevaldigt i forhold til, hvordan vi opfatter maden.

På et tidspunkt handlede det jo om overlevelse, hvor høsten var vigtig for ikke bare familiens ve og vel, men så de også kunne sælge det høstede og lægge til side til sig selv.

Senere måtte folk i byerne uden egne marker kæmpe for at få fingre – og råd – til bare en smule mad, så det blev mere vigtigt, at man gik bare nogenlunde mæt i seng hver dag, end hvad det egentlig var, at man spiste.

Her var der ikke mulighed for at være kræsen, være veganer eller for den sags skyld allergisk: man måtte bare udholde det.

Sådan ser skævvridningen også ud andre steder i verden denne dag i dag.

Samtidig med denne forandring skaffede man sjælden og eksotisk mad til de borgere, der havde godt med penge, og senere blev mad en videnskab, som man forfiner ned til tilberedning med pipetter og så videre.

Er mad blevet for stor en besættelse for os?

Vi skal alle have vores daglige måltid, det står endda omskrevet i vores kristne religion, og vi kan alle mærke en tydelig forskel, hvis vi ikke får noget at spise i løbet af en dag, hvis man nu har travlt.

Studerende har ofte ikke mange penge at gøre godt med, men de forsøger alligevel at lave god og sund mand.

Fattige må nøjes med det, som der er råd til, mens man så samtidig har dem, der betaler flere tusinde kroner hver dag på at spise ude, hvor de får noget eksklusiv mad, hvor en portion dårligt er nok til at mætte vores munde.

Andre går igen op i kalorier, e-numre, indhold, økologi, tilberedning, dyrevelfærd og meget mere, før de overvejer at spise, hvad der er på bordet.

Det er vildt at tænke på, at der kan være sådan en forskel med opfattelsen af made både gennem tiden og nu.

Mangler du inspiration til noget at spise, så er det altid værd at kigge her https://lapro.dk/.