tandlæge Charlottenlund

Besøg din tandlæge i Charlottenlund

Besøg din tandlæge i Charlottenlund

Det er almindeligt anerkendt, at regelmæssige besøg hos tandlægen er vigtige for at bevare en god mundhygiejne. Et besøg hos en tandlæge hver sjette måned til en tandundersøgelse og tandrensning er en vigtig del af den forebyggende pleje og kan være med til at forebygge alvorlige sygdomme som karies, tandkødsbetændelse, parodontitis og meget mere.

Tandlægeundersøgelse og rengøring er en procedure, hvor tandlægen undersøger din mund for eventuelle problemer, fjerner plak og tandsten fra dine tænder og anbefaler eventuelle nødvendige behandlinger.

Hvorfor er tandkødsbetændelse farligt?

Gingivitis er en betændelse i tandkødet forårsaget af plak, som er en klæbrig film af bakterier, der ophobes på overfladen af tænderne. Disse bakterier kan få tandkødet til at blive rødt, ømt og hævet og kan endda føre til blødning.

tandlæge Charlottenlund

Hvis det ikke behandles, kan det skade både det bløde væv og de knogler, der støtter vores tænder, og i sidste ende føre til mere alvorlige problemer som f.eks. parodontitis. Gingivitis skyldes ofte utilstrækkelige mundhygiejnevaner som f.eks. manglende regelmæssig tandbørstning eller brug af tandtråd samt visse medicinske tilstande så som for eksempel diabetes.

Desværre er gingivitis et meget almindeligt problem og rammer næsten 50 % af alle voksne. For at reducere din risiko for at udvikle denne sygdom skal du sørge for at børste to gange om dagen med fluoridtandpasta og bruge tandtråd en gang om dagen.

Derudover hjælper det med at holde munden sund ved at forebygge karies og tandkødssygdomme ved at gå til regelmæssig kontrol og rengøring hos din tandlæge hver sjette måned. Ved disse besøg vil din tandlæge foretage en grundig undersøgelse og rense dine tænder for plak, så dit tandkød forbliver sundt.

Det er også vigtigt at holde op med at ryge eller bruge andre tobaksvarer, da disse er kendte risikofaktorer for udvikling af tandkødsbetændelse.

Du finder din lokale tandlæge Ordrupvej på tandlaege-ordrup.dk.