nødder

Er nødder egentlig sunde eller ej?

Er nødder egentlig sunde eller ej?

Når man tænker at omlægge ens vaner ved at indføre nogle mere sunde snacks eller lignende, så tænker mange da på, at de kan spise nødder som alternativ, for den slags kommer jo næsten direkte fra naturen, og så må det være sundt, ikke sandt?

Sådan er det bestemt ikke sikkert, at det forholder sig.

For det første kommer det meget an på, om der er tale om blandende nødder, peanuts, valnødder eller nogle helt andre nødder, som man spiser.

Dernæst er det jo også klart, at hvis man spiser for mange af de nødder, som man kan lide, så opvejer det jo ikke de tidligere måltider, hvis de var usunde og havde mange kalorier i sig, selvom man måske ikke spise så store portioner.

Så skal man også se på det aspekt, at der er stor forskel på, om du selv tager ud og henter de nødder i naturen – værd opmærksom på, om de er spiselige eller ej, om du må plukke dem, og hvordan du efterbehandler dem – eller om du køber dem nede i butikken.

Mange af os har jo for travlt til at være nøddeplukker hver dag, så vi stikker da lige ned i en butik og henter en bunke nødder, også selvom butikken måske er sådan en, der er ikke er en del af butikskæde, men sælger sig på at føre sunde nødder med videre, så kan man aldrig være helt sikker.

For nødderne kan være forarbejdede, så der er tilsat en masse ting, som det ikke er så sundt at spise.

Så er der jo også det eksempel med, at man kan sidde på en bar, hvor der står fælles skåle med nødder.

Dem bør du holde dig fra, selvom de kan se lokkende ud. For mange mennesker har rørt ved dem, andre har været på toilettet uden at vaske hænder og så snuppet et par nødder fra skålen.

Så du skal bruge din sunde fornuft, når du vil spise nødder.