skulderproblemer

Et enkelt skulderproblem kan forfølge dig resten af livet

Et enkelt skulderproblem kan forfølge dig resten af livet

Du behøver sådan set ikke at have spillet tennis hele livet eller for den sags skyld at have været fysisk aktiv det meste af livet, før du kan risikere at få et problem med skulderen.

Det behøver heller ikke være sådan noget med, at du har arbejdet med armene og dermed skuldrene i de samme rytmiske bevægelse på arbejdspladsen, der har medført et problem med skulderen i større eller mindre omfang, som du har måttet leve med siden da.

Sådan set kan det også bare have været en forkert bevægelse på et tidspunkt i livet, der satte din skulder i en låseposition, som du ikke helt er kommet dit fra siden.

Du har forsøgt sig med en kiropraktor, en massør og andet siden da for at komme det til livs, men intet har hjulpet, og nu er du meget desperat.

Og det behøver sådan set heller ikke være fordi, at du er gammel, at problemet er kommet: det kan ske for selv de yngste.

Tag dig af din skulder for at undgå de problemer deri

Vi siger ikke dermed, at man helt skal holde sig fra at bevæge sig, for kroppen er jo skab til at live brugt, og det er jo lidt som at sammenligne med en bil:

Den kan se flot ud uden at blive brugt, men langsomt vil den ruste og se gammel ud på den dårlige måde, hvis den ikke bliver brugt.

Så du skal skam bevæge dig og se at få brugt den krop, mens du har den, men derfor skal du stadig være påpasselig med, hvordan du benytter den, og hvis der er antydninger af problemer med den ene eller den anden skulder, så er det med at se at få gjort noget ved det.

Gør du nemlig ikke det, så kan det blive et kronisk problem, du skal leve med resten af livet.