tandlæge

Forebyg tandlidelser med hjælp fra din tandlæge

Forebyg tandlidelser med hjælp fra din tandlæge

Når du ikke har været til tandlæge så længe at du dårligt kan huske hverken årstal eller dato er det på tide at komme af sted. Du føler måske ikke at det er nødvendigt med et tandlæge besøg lige nu og her. Men der er utroligt mange fordele forbundet med jævnlige kontrol besøg hos tandlægen – og dem kan du læse mere om i det følgende.

Tandrensning og eftersyn af tænder og tandkød – også for raske tænder

Selv om du ikke mærker det store til dine tænder, og selv om de sidder godt fast og dit tandkød er sundt og lyserødt, er det ingen garanti for at der ikke kan skjule sig ansatser til dårligdomme. Disse kan sidde på steder der ikke kan ses med det blotte øje – for eksempel under tandkøds randen eller mellem dine tænder.

Når først tandpinen melder sig på banen er skaden sket – du har fået et hul, en tandbyld, eller måske kronisk tandkøds betændelse som kan videreudvikle sig til parodontose. Og så kigger du på en dyr og langtrukken behandling, som – hvis du er rigtig uheldig – kan koste dig en eller flere tænder.

Dette er rigtig ærgerligt fordi situationen sagtens kunne være undgået. Havde du husket dine halvårlige eller årlige tandlæge besøg kunne du have sparet dig selv for såvel tandsmerter som lommesmerter. Et tandlæge besøg med tandtjek og tilhørende rensning af tænder og tandkød er nemlig en del billigere end en krone, et implantat eller en rodbehandling.

Med et sådant tandlæge besøg giver du tandlægen mulighed for at tjekke dine tænder og gummer, således at han eller hun kan sætte ind med forebyggelse, skulle der skjule sig tilløb til en af de mange tand sygdomme der findes.

Du kan altid bestille tid til en indledende konsultation hos Tandlægerne på Stjernepladsen – din tandlæge i århus – via hjemmesiden stjerneklinik.dk