tandlæge

Forebyg tandsygdomme - besøg din tandlæge jævnligt

Forebyg tandsygdomme - besøg din tandlæge jævnligt

Tænderne, som vi får efter at have smidt det første tandsæt (også kaldet mælketænderne), er aldeles uerstattelige. Mister vi først tænderne fra det blivende tandsæt, får vi ikke nye. Så skal de erstattes med broer, implantater eller fulde proteser (i gamle dage kaldet gebisser), som aldrig kan udfylde samme funktion, og derfor er mere besværlige at have med at gøre. Det er nu engang en fordel at bevare de samme tænder intakte og sunde hele livet igennem. Det er derfor, at du fra barnsben lærer at børste tænderne hver dag – og at besøge din tandlæge mindst en gang om året.

Tandlægen kan hjælpe dig med at bevare dine tænder stærke og sunde

Faktisk bør du ideelt set gå til tandlæge en gang hvert halve år, for her at få foretaget en grundig rensning af tænder og tandkød samt et eftersyn af samme. En tandrensning når alle de steder, hvor du har svært ved at komme til med en almindelig tandbørste.

For eksempel kan tandlægen ved hjælp af ultralyd fjerne tandsten, som har ophobet sig i mellemrummene mellem dine tænder, og samtidig nå dybt ned i tandkødslommerne, hvor der kan gemme sig madrester, som er det rene guf for bakterier.

Ved at fjerne disse belægninger og plak, kan man forebygge tandkødsbetændelse og karies. Karies kan føre til alvorlige huller i tænderne, som kan forårsage tandbylder, tandrodsbetændelse og i værste fald koste en tand eller to. Tandkødsbetændelse, som ikke bliver behandlet, kan i yderste konsekvens forårsage parodontose, som er en særdeles ubehagelig inflammations tilstand i tandkødet.

Tandlæge Mille Kjær – din tandlæge i Vallensbæk

Leder du efter en dygtig og kompetent tandlæge i Vallensbæk, kan du med fordel aflægge klinikken Tandlæge Mille Kjær en visit. Her får du en på én gang professionel og personlig behandling, som tager hensyn til dine individuelle behov og ønsker. Læs mere på milletand.dk