tandklinik

Gør det ondt at få en tandkrone?

Gør det ondt at få en tandkrone?

At få en krone bør ikke forårsage mere smerte eller ubehag end en typisk fyldning. Din tandlæge vil sørge for at lægge en lokalbedøvende gelé på dine tænder, tandkød og omgivende væv, og der injiceres normalt også et bedøvelsesmiddel, så du kan føle en lille niv. Hvis du tror, ​​at du måske ikke er følelsesløs nok og føler skarpe smerter, skal du straks sige det til din tandlæge så du kan få yderligere bedøvelse.

Skal jeg passe særlig godt på min tandkrone?

Generelt er kronen lavet til at modstå de normale ting, man gør med munden i løbet af dagen, som at spise, drikke, tale, kysse osv. Tandkronen skal kunne holde til den form for pres. Det betyder dog ikke, at en tandkrone ikke kan tage skade, hvis man er for hårde ved dem. For eksempel ved at ide en kapsel af en flaske (hvilket aldrig kan anbefales, heller ikke med dine almindelige tænde). Formodentlig vil din tandlæge give dig instruktioner om, hvad du bør og ikke må spise, lige efter at tandkroneproceduren er udført.

Ingen ekstra pleje

Selve tandkronen behøver ikke nogen særlig eller ekstra pleje. Men bare fordi kronen er sat på plads, betyder det ikke, at du ikke kan opleve forfald eller tandkødssygdom. Så det er vigtigt at bibeholde din tandhygiejne; sørg for at børste mindst to gange om dagen og brug tandtråd imellem alle dine tænder.

Kroner vil typisk holde mellem 5 og 15 år, afhængigt af hvad de udsættes for. Ved at holde en god mundhygiejne forlænges dine tandkroners levetid naturligvis.

For at se, hvilke former for genoprettende tandpleje eller kosmetiske tandlægeprocedurer, der kan hjælpe med at rette dit smil og hjælpe dig med at opnå bedre mundhygiejne, skal du besøge et tandlægekontor i nærheden af ​​dig. Hvis du har flere spørgsmål vedrørende tandkroner, kan du med fordel kontakte en tandtekniker i Kolding allerede i dag.