apotek

Hvad er et pillepas til apoteket?

Hvad er et pillepas til apoteket?

Et pillepas bliver også betegnet som en medicinattest. Det er et dokument, som du kan vise til myndighederne, når du f.eks. er ude at rejse og de forholder sig til den medicin, som du har med på din rejse. Dermed vil der ikke opstå misforståelser eller udfordringer, når du skal have transporteret din medicin med rundt, når du er ude at rejse. Dermed ved myndighederne i det land, som du rejser til at det er medicin, der er godkendt til eget brug. 

Gælder pillepasset for alle typer af medicin?

Det er ikke alt medicin, som kræver et pillepas. Meget af det medicin, som du kan købe i håndkøb behøver du ikke at have et pillepas for. Så det meste af det medicin du kan købe frit eller som bliver udskrevet vil ikke være et problem. Det vil som udgangpunkt kun være kraftig medicin, hvor myndighederne kræver at se dit pillepas, for at du kan få det med ind i landet. Det kan f.eks. være medicin, som indeholder narkotiske stoffer eller stoffer som påvirker centralnervesystemet. Det kan være sovemedicin eller hvis det skal lindre store smerter i kroppen. 

Vær opmærksom på at der er i visse tilfælde også er medicin i håndkøb, som kræver en recept fra lægen, for at du kan have det med på din rejse. Spørg derfor din læge inden du skal ud at rejse, for at du er helt sikker.

Hvordan får jeg et pillepas?

Alle apoteker i Danmark, kan udstille et pillepas, og det er ganske gratis, såfremt at din læge har udskrevet en recept på medicinen. Du skal blot medbringe medicinen og et pas. Her vil det være gyldigt i 30 dage. Er du fra Lyngby, anbefaler vi at du besøger Svane Apoteket i Lyngby, som kan hjælpe med dit pillepas. Du kan med fordel læse mere om pillepas og besøge dem her hos https://lyngby.apotekeren.dk/serviceydelser/pillepas.