tandtekniker

Hvor vigtig er tandtråd?

Hvor vigtig er tandtråd?

Tandbørstning er som regel det mest centrale, når vi tænker på tand- og mundhygiejne. Brugen af tandtråd er dog lige så vigtigt som børstning. I stedet for at se på tandtråd som bare en tilføjelse til børstning, skal du betragte det som værende på lige fod med i din daglige rutine.

Hvorfor skal jeg bruge tandtråd?

Tandtråd er en kritisk del af forebyggende tandpleje. Munden er hjemsted for millioner af bakterier. Uanset hvor godt du børster tænder, bliver bakterier, plak og madrester fanget mellem dem. Fordi tandtråd når ind mellem tænderne, kan den nå alle de områder, som din tandbørste ikke kan komme til.

Tandhjælp hjælper også med at fjerne plak fra svært tilgængelige områder. Fjernelse af plak er vigtig. Hvis den efterlades på tænderne, hærder plak og bliver til tandsten. Efterladelse af plak på dine tænder og i din mund kan føre til alle mulige problemer med mundhygiejne, herunder:

Huller i tænderne

Dårlig ånde

Pletter på tænderne

Irriteret tandkød

Plak kan også forårsage tandkødsbetændelse. Tilstanden får tandkødet til at blive rødt og hævet. Ubehandlet tandkødsbetændelse kan udvikle sig til paradentose. Hvis det bliver rigtigt slemt, kan det ødelægge knoglen og vævet, der understøtter tænderne. Svækkede tænder er mere tilbøjelige til at knække eller falde ud.

Selvom tandtråd umiddelbart ikke virker som en stor ting, kan det have alvorlige konsekvenser at lade være med at bruge det.

Er det sikkert at tandtråd flere gange om dagen?

Ja, der er ingen skade ved at bruge tandtråd mere end en gang om dagen. Men i stedet for at fokusere på antallet af gange du bruger tandtråd, er det bedre at fokusere på, hvor godt du bruger tandtråd.

Det tager mere end et par sekunder at bruge tandtråd. Hurtig rensning af tænderne med tandtråd flere gange i løbet af dagen gør ikke meget godt. Chancerne er store for, at du efterlader plak og bakterier. For de bedste resultater, skal du gøre det langsomt og metodisk.

Vil du vide mere om tandtråd og generel mundhygiejne? Spørg https://www.tinatandteknik.dk/