alkoholbehandling

Kom gratis i alkoholbehandling

Kom gratis i alkoholbehandling

I Danmark ses misbrug som alkoholisme, narko eller spil som en sygdom og der tilbydes derfor gratis behandling til misbrugeren og dennes familie. Det eneste det kræver er at du opgiver dit cpr-nummer. Det skyldes, at det er din kommune der betaler for din behandling og af lovmæssige årsager, skal en betaling tilknyttes et cpr-nummer.

Der kan være årsager hvor det ikke er ønskværdigt at have en sag hos kommunen og her kan man så vælge selv at betale for en behandling. En af de mest almindelige behandlinger er en alkoholbehandling.

Hvordan foregår en behandling i dag

Tidligere troede man at det var nok at afruse og give misbrugeren et glas antabus med hjem og så ellers overlade misbrugeren til sig selv. I dag ved man at det er langt mere kompliceret at forbi ædru og det er nødvendigt med kigge på årsagerne til misbruget. Hjælpe misbrugeren med nogle værktøjer så han eller hun kan takle hverdagen uden at ty til alkohol.

Det er også vigtigt at misbrugeren får noget han kan bruge sin tid på end sit tidligere misbrug. Et misbrug der er brugt meget tid på. Det kan også være nødvendigt at hjælpe misbrugeren med at få en ny bolig, et job og en ny omgangskreds. En omgangskreds som ikke består af ligesindede misbrugere.

Efter endt behandling er det muligt forsat at være tilknyttet behandlingsstedet. Det er med til at sikre at misbrugeren ikke får tilbagefald eller sidder alene og ensom hjemme hos sig selv. Det sidste har det med at få en misbruger til at gå tilbage til gamle venner og vaner.

Der er også hjælp at hente til familien som i større og eller mindre har lidt under misbrugerens misbrug. Det er både hjælp til hvordan de kan støtte op omkring behandlingen, men også hvis de selv har nogle problemer, som det kan være rart at få sat ord på.