parterapi

Parterapi – når forholdet gør ondt

Parterapi – når forholdet gør ondt

Føler du, at du og din partner ikke længere taler samme sprog – og at I måske endda befinder jer på hver jeres planet? Får du med tiden sværere og sværere ved at se meningen med jeres forhold? Og har du ikke den fjerneste idé om, hvad der fik jer til at forelske jer i hinanden til at begynde med? Så kan det godt være at det er på tide med et forløb i parterapi – i hvert fald hvis du og din partner ønsker at bevare jeres forhold.

Hvad er parterapi?

Parterapi er en særlig form for terapeutisk behandling hvor der tages udgangspunkt i et parforhold og ikke i enkelt individet. Når du og din partner vælger parterapi vil I opleve at blive mødt med åbenhed og fordomsfrihed. En dygtig parterapeut vil aldrig vælge side eller på nogen måde opføre sig partisk i forbindelse med behandlingen. Det er ligeledes vigtigt at pointere at en parterapeut heller aldrig på nogen måde vil forsøge at bagatellisere jeres problemer eller anlægge et fordømmende perspektiv på disse.

Med parterapi bliver således mødt der hvor I er. Det er en parterapeuts opgave at tilbyde et nyt perspektiv på jeres indbyrdes problematikker og dermed hjælpe jer med at identificere præcis hvor det var I kørte fast, eller hvor I hver især løber panden mod en mur.

Et parterapi forløb handler om at skabe harmoni i forholdet gennem forventnings afstemning og en genoprettelse af den gensidige forståelse og respekt. Med parterapi kan I lære at se jeres forhold lidt fra oven, og dermed få et nyt billede af forholdet.

Mange par, som har gennemført et parterapi forløb, oplever at kunne anskue forholdet med friske øjne, og samtidig nærmest forelske sig i partneren på ny. Og i meget problematiske forhold vil parterne kunne få hjælp til at finde de redskaber som skal bruges for at reparere skaderne og bygge forholdet op på ny.

Læs mere om parterapi på lihncoaching.dk.