Røntgenundersøgelse

Sådan gør du, hvis du brækker din arm

Sådan gør du, hvis du brækker din arm

editorial

Hvis du har været uheldig at komme slemt til skade, og du mistænker, at din arm måske kan være brækket, så er der nogle ting, der er vigtige at gøre med det samme. Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre i en sådan situation, så frygt ej. Vi har lavet en liste, med ting du skal gøre, hvis du mistænker, at du har brækket noget. Læs med her, for at høre mere. 

Ring til lægen

Det er vigtigt, at du ringer til din læge, hvis du har mistanke om, at der er noget galt. Det hjælper ikke at søge på nettet efter svar, da det kan gøre, at du måske fejldiagnosticerer dig selv, og går i panik. Din læge ved bedst, og derfor er det også vigtigt, at du beskriver, i detaljer, hvad der er foregået, og hvordan din arm føles. 

Tag på skadestuen

Hvis din læge mener, at din arm er kommet så slemt til skade, så der er mulighed for at den kan være brækket, så bliver du henvist til sygehuset. Du kan dermed køre direkte til sygehuset, og få tjekket din arm. På sygehusets skadestue vil du få taget en røntgenundersøgelse af din arm, for at se om der skulle være brud på knoglen. Hvis din arm er brækket, vil du enten skulle have den i gips, eller have foretaget en operation, hvis bruddet er slemt. 

Privat klinik

Du kan også vælge at få foretaget din røntgenundersøgelse hos en privatklinik. Røntgenundersøgelse hos en privat klinik kan du få gennem en henvisning fra din læge.

Hvis du overvejer en undersøgelse hos en privatklinik nær Hovedstaden, så kan vi anbefale Røntgenklinikken Nørrevold. Klinikken drives af tre overlæger, der hver især har specialiseret sig indenfor netop disse undersøgelser. De står klar til at hjælpe dig og kan, udover røntgenundersøgelser, også tilbyde mammografi og ultralydsundersøgelser.